Kézműves sörök
Szekszárd

Bikavér

Bikavér
Mészáros Pince
Ár: 1 900 Ft

A Bikavér egy ősi cuvée, Szekszárdi és az Egri borvidéken lehet használni ezt a nevet. A szekszárdi bikavér feltételei, hogy Szekszárdon honos és termesztett kék szőlőből lehet készíteni, minimum három fajta vörösbor házasításával készül. Szekszárdon kötelező, hogy minimum 50 %- ban kadarka és kékfrankos legyen benne. Előírás hogy egy évig tölgyfahordós érlelést kapjon. A mi Szekszárdi Bikavér Reserve  borunk 10 % kadarkát, 40 % kékfrankost, 30 % merlot, 20 % cabernet franct tartalmaz. A szőlők a Szekszárd legjobb területeiről származnak, terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk. Kézzel szüreteljük 15 kg-os ládákban. Feldolgozásnál kettős válogatást alkalmazunk egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét.

A borok egy évig külön voltak 225 literes, 500 literes tölgyfa hordóban, majd egy év múlva összeállítottuk a Bikavért és meg egy évig hordóban érleltük.

A bor meleg bíbor színű, illata elegáns, aszalt gyümölcsök és érlelési aromák jellemzik, ízében barátságos savak, telt hosszú ízek és fűszeresség, lecsengésében zamatos, hosszan érezhető a gyümölcsösség. Nagy potenciájú, hosszan érlehető bor. A Bikavér jellegzetes Szekszárdi bor, mely bemutatja a borvidék zamatát és az itt élő emberek ízvilágát.

2010. évben Szekszárd Város bora lett.

Fogyasztását 16C -on ajánljuk.

2011 száraz/vörös