Védett eredetű classicus száraz vörös bor.
Termőhely: Egri Borvidék, Birtokbor.
Az ültetvény: Guyot művelésmód; 240x100 cm-es sor- és tőtávolság.
Évjárat, borkészítés: Kiváló évjárat, különösen a nagy vörös borok szempontjából. Meleg nyár, hosszú, napsütéses ősz, kellő csapadék, ideális viszonyok. Egészséges, jól beérett, kiváló szőlő alapanyag.
Borleírás: Rubin szín, gazdag, fűszeres íz, lesimult tannin. Piros ribizlire emlékeztető illat, együtt a fahordós érlelés ászkolási illatával.
Alkohol: 13,5%, sav: 5,3 g/l.
Ajánlás: Sertés, birka és vadhúsokból készült ételekhez, káposztás ételekhez, pl.: toros káposzta. 16-18°C-on.
Tárolása: A palackok fektetve, lehetőleg állandó hőmérsékletű, hűvös, jó levegőjű helyen, fénytől védve tárolandók.
- Challenge International du Vin Bordeaux 2013 - Bronzérem
űrtartalom | 0,75 l |
jelleg | száraz |