Kézműves sörök
Szekszárd

Kadarka

Kadarka
Mészáros Pince
Ár: 1 700 Ft

A Kadarka Szekszárdon őshonos fajta, mely megalapozta a borvidék hírnevét. Szekszárd lankás dombjain termesztjük ezt a különleges szőlőfajtát, mely a borvidék jellemző kékszőlő fajtája. Ez a fajta tette híressé a szekszárdi borvidéket évszázadokon keresztül, a közelmúltban  ennek ellenére kissé háttérbe szorult, de mi hosszú kutatással megtaláltuk a legjobb fajtáját. Régi családi szőlőnkben maradt fent egy ősi kadarka klón, melynek fürtje kisebb, minden évben jól cukrosodik, bora mélyebb színű, testes, tüzes, édes tanninokkal.

Borát kóstolgatva, úgy érezni, hogy a napfény ereje járja át testünket.

Ebben az ősi kadarkában, megtaláltuk a  „ Szent Grál” – t , olyan érték került a kezünkbe, amely méltó az elmúlt századok szekszárdi Kadarka hírnevéhez.

A szőlőben terméskorlátozást alkalmazunk, hogy minél jobb gyümölcsöt kapjunk, nagyon érett állapotban (töpedt) szüreteljük. Kézzel szedjük 15 kg-os ládákban. Feldolgozásánál kettős válogatást alkalmazunk egyszer egy fürtválogatást, majd a szőlőszemeket válogatjuk, csak teljesen egészséges szőlőszemek kerülnek az erjesztőbe, 21 napos héjon erjesztést alkalmazunk, közben kíméletesen maceráljuk a cefrét majd 2 éves tölgyfahordós érlelés következik mikor is a borok szép simára érnek

Fogyasztását 16C -on ajánljuk.

2011 száraz/vörös